Работели сме с фирма от страна извън европейския съюз. Фирмата е направила преводи, които не са усвоени, но тя вече не съществува и парите стоят, като аванс по сметка 412. Можем ли да си пуснем фактури за услуга, след като вече фирмата не съществува с цел да оправим финансовия резултат или да изискаме документ, че фирмата не съществува и да бъдат отписани сумите..
Може ли НАП да провери фирма извън европейския съюз дали съществува?
ако са по 8 часа работното време става 16 ч. , а ние говорим за работно време от 12 ч.
Здравейте,
Много моля за съвет. Трябва да назнача 2-ма продавач-консултанта в магазин с работно време от 10:00 ч. до 22:00 ч. от понеделник до неделя, без почивни дни, като управителя ще трябва да поема часовете над допустимите за месеца. Не ми се иска да бъдат на сумирано изчисляване на работното време, а да си бъдат в нормата за месеца. Моля за примерен график.

Предварително Ви благодаря!
лицето е било назначено по чл. 111 от КТ, защото е било с основен трудов договор при друг работодател. Прекратява основния трудов договор и този който е по чл.111 от Кт трябва да стане основен и да се промени на чл.67 ал. 1 т. от КТ . Въпросът ми е може ли този договор да бъде със срок на изпитване в полза на работодателя т.е. безсрочен трудов договор със срок на изпитване?
Здравейте,

Имам следният въпрос:
При годишно данъчно изравняване за 2012 г. в декемврийската заплата се установява, че персонално на лицата трябва да се удържи или да се възстановят суми от порядъка на 0,01 лв или 0,03 лв., но това след заверка на данъчното досие със софтуер продукт остава с нулева ставка. В подробната справка за данъка се вижда  0,01 лв предполагаем за годината данък, което означава, че трябва да внеса.
Въпроса ми е следният: Какво трябва да направя в случая? Трябва ли това да се посочи в Декл.6 с код: 9 или след като е под 1 лв. не трябва да подавам нищо?

Предварително Ви благодаря!